Nincs megjeleníthető tartalom

Mentaház - Magánorvosi központ. Vissza a főoldalra.

Fájdalommentes vérvétel a hét minden munkanapján

Időpontok

Hétfő, szerda, csütörtök: 8.00-9.00h
Kedd, péntek: 7.00-9.00h
Terheléses vizsgálat: P: 7.00 -7.30 közötti érkezéssel

Miért nálunk?

Gyors és pontos laborvizsgálat

Teljeskörű laboratóriumi vizsgálatok, helyszíni vérvétel, bejelentkezés várakozás és beutaló nélkül, a hét minden munkanapján.

Eredményközlés akár 24 órán belül.

Laboreredmények elektronikusan vagy, postai úton való kiküldése, illetve személyes átvétele lehetséges.

Fájdalommentes vérvétel

Központunkban Önnek vagy gyermekének lehetősége van érzéstelenítő krémet kérni mintavétel előtt, így a vérvételt valóban fájdalommentessé tehetjük. A krém – amelyet egészen csecsemőkortól alkalmazhatunk – 1 óra alatt fejti ki hatását. Ez idő leteltével kb. 5-6 mm mélységben érzéketlenné válik a kezelt bőrfelület.

Beutaló nélkül

Ha Ön speciális vizsgálatokra kíváncsi vagy nem szeretne hónapokat várni, amíg egy szakrendelésre időpontot kap beutaló kiállítására, akkor térítés ellenében lehetőség van bármilyen laborvizsgálat elvégzésére anélkül, hogy orvosi beutalóval érkezne. Javasoljuk azonban, hogy konzultáljon háziorvosával vagy szakorvosával mintavétel előtt, hogy az Ön számára leginkább megfelelő vizsgálatot kiválaszthassuk.

Teendő mintavétel előtt

A mintavétel napján ne reggelizzen, kávét ne fogyasszon. Tiszta víz fogyasztása lehetséges, sőt ajánlott, mivel ez megkönnyíti a mintavételt.

Hogyan zajlik a mintavétel?

A mintavétel néhány percet vesz igénybe. Megnyugtató, családias környezetben várjuk pácienseinket. Amennyiben tudomása van korábbi rosszullétről a vérvételhez kapcsolódóan, kérjük, jelezze munkatársunknak. Ebben az esetben lehetőség van fekvő helyzetben történő mintavételre. Gyermekek esetében a mintavétel minden esetben a szülő jelenlétében történik. Nagy türelemmel fordulunk a kis pácienseink felé, játékos módon igyekszünk félelmüket oldani. A mintavétel – amit kérésére érzéstelenítő krém felvitele előz meg – a lehető leghumánusabb, fájdalommentes módon történik.

Mire alkalmas a vérvizsgálat?

 • Laboratóriumi eljárással, elemzéssel képet kapunk egyes szervek, szervrendszerek (pl. vese, máj, hormonrendszer stb.) működéséről
 • Alkalmas konkrét betegségek kiszűrésére (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek, autoimmun betegségek stb.)
 • Számos panasz hátterének felhasználásában nyújtanak jelentős segítséget (pl. fáradékonyság, hajhullás, hízás, fogyás, allergiás bőrtünetek stb.)
 • Alkalmas a már diagnosztizált betegségek követésére (pl. cukorbetegség, daganatos betegségek stb.)
 • Lehetőséget nyújt egyes betegségek genetikai hajlamának megállapítására (pl. daganatos betegségek, trombózishajlam, lisztérzékenység stb géntesztek)

Teendő a laboreredmény elkészülte után

A laboreredmények kiértékelésére kizárólag szakorvosnak van jogosultsága. Ezért kérjük a kapott laboreredménnyel látogassa meg házi orvosát, vagy jelentkezzen be valamely szakrendelésünkre.

Laborvizsgálatok

Gyorstesztek

A Mentaház Magánorvosi Központban számos gyorsteszt érhető el. Ezeknek előnye, hogy nem szükséges vénás vérvétel az eredmény megállapításához. A teszteket kizárólag szakképzett személyzet végezheti.

Leggyakrabban igénybe vett tesztjeink:

INR (Prothrombin) mérése – A készülék egyetlen, az ujjbegyből vett vércseppből meghatározza az INR értéket, és ezzel alkalmas az antikoaguláns ("vérhígító") terápia hatásfokának követésére. A vérhígító gyógyszer szedése esetén havonta javasolt megmérni. A vizsgálat ára 2.500 Ft alkalmanként.

Akciós laborcsomagjaink

Tekintse meg őket!

Általános laboratóriumi vizsgálatok

Személyre szabott beutaló

Központunkban széleskörű laborvizsgálatok elvégzésére van lehetősége, minden olyan vizsgálat elérhető, amelyet az Ön háziorvosa, vagy szakorvosa javasolt Önnek. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban a pácienseink által kért leggyakoribb vizsgálatokat soroljuk fel tételesen.

Vérkép 500 Ft
Süllyedés 100 Ft
Teljes vizelet+üledék 600 Ft
Vércukor 200 Ft
Terheléses vércukor vizsgálat 700 Ft
Karbamid 200 Ft
Kreatinin 400 Ft
Nátrium 200 Ft
Kálium 200 Ft
Összfehérje 200 Ft
Albumin 200 Ft
Májfunkciók (GOT, GPT, GGT) 600 Ft

Áraink a mintavétel munkadíját (1000,- Ft) nem tartalmazzák.

Teljes árlistánkról érdeklődjenek telefonon vagy emailben!

06-30/534-3121

06-22/500-300

mentahaz2012@gmail.com

Kiemelt laboratóriumi vizsgálatok

Vércsoport meghatározás

A vércsoport vizsgálat sokszor hasznos sőt nélkülözhetetlen (pl: műtét, plasztikai sebészeti beavatkozás, baleseti elsősegély, vércsoport diéta, apasági teszt, vérátömlesztés vagy szervátültetés szükségessége). A nőgyógyászok és szülészek számára azért nagyon fontos, mert az anya és gyermek vérének esetleges eltérései veszélyeztethetik a magzat illetve az újszülött egészségét.

Gastropanel meghatározása

A GastroPanel egy olyan összetett biomarker-vizsgálat vérmintából, ami felméri a gyomornyálkahártya állapotát és működését.

Gyógyszerallergia vizsgálat

A hétköznapban sokszor többfajta gyógyszer is szükséges lehet a hirtelen fellépő, vagy a krónikus tünetek enyhítésére. A készítmények szedése váratlan tüneteket is produkálhat, ezért fontos, hogy tisztában legyünk, hogy milyen összetevőkre vagyunk allergiásak.

Allergia meghatározás

A Mentaházban rendelkezésre állnak inhalatív (pl. pollen), nutritív (étel) és kombinált panelek, melyekből a betegtől felvett anamnézis után kiválasztjuk a legmegfelelőbbet. Molekuláris allergiavizsgálatra is lehetőség van például az alábbiak esetében:

tej, tojás, földimogyoró, dió, búzaliszt, gyümölcs, nyírfa, poratka, méh, darázs

Ételintolerancia vizsgálat

Számos esetben a sok negatív orvosi vizsgálat ellenére továbbra is fennállnak a panaszok. Amennyiben Önt is megmagyarázhatatlan fejfájás, szédülés, kiütések, emésztési probléma vagy fáradékonyság nyomasztja, elképzelhető, hogy egy étel mindezért a felelős.

Gluténérzékenység (lisztérzékenység, cöliákia)

A búza, az árpa és a rozs glutén tartalmú gabonák, a magjukban lévő raktárfehérje családneve a glutén.

Intolerancia vizsgálatok

Az intolerancia tünetei változatosak lehetnek. Egyes esetben hasmenés, puffadás, hányinger, olykor pedig szívinfarktus kockázat hívhatja fel rá a figyelmet. Ezeket a vizsgálatokat vérből, illetve nyálkahártya törletből végezzük.

Szexuális úton terjedő betegségek szűrése

Chlamydia, Hepatitis A, B, HIV, HPV (kimutatás, tipizálás)

Tumormarkerek

Olyan fehérjék kimutatása, melyeket a szervezet termel daganatszövet növekedésére adott válaszként.

Genetikai szolgáltatásaink

 • Lisztérzékenység-,
 • Laktózintolerancia-,
 • Koffeinlebontás-,
 • Emlő- és petefészek daganat-,
 • Cisztás fibrózis-,
 • Férfi infertilitás-,
 • Prosztata daganat-,
 • Trombózis hajlam vizsgálata szájnyálkahártya törletből.